Maistinės baltųjų garstyčių sėklos (Sinapis alba) - švarumas 98-99%, drėgmė 8%

Baltoji garstyčia
Tai vienametis augalas, siekiantis maždaug iki 1,20 m aukščio. Sėklos susiformuoja ankštarose, kurios nuo stiebo atsilenkusios beveik horizontaliai. Sėklos yra gelsvai baltos, iš to ir kilo augalo vardas. Iškarpyti arba plunksniškai suskaldyti lapai, kaip ir stiebas, apaugę šeriškais plaukeliais. Skėtiškoje kekėje sutelkti žiedai susiformuoja vasarą. Baltoji garstyčia yra tikrai nereiklus augalas. Ji mėgsta sausas saulėtas vietas ir ypač puikiai veši kalkinguose humusinguose priemolio ir priesmėlio dirvožemiuose.
Baltoji garstyčia yra universalus prieskonis, tinkantis prie įvairių riebių mėsos patiekalų ir visų rūšių dešrelių. Ji taip pat pagardina šaltus bei šiltus padažus ir ypač harmoningai derinasi su imbieru, citrina ir svogūnais. Sėklos vartojamos sveikos arba sumaltos į miltelius. Apie trečdalį baltosios garstyčios sėklų sudaro aliejus.