Čia susirasite savo rajono agronomą-konsultantą:
Vidutinio ankstyvumo, didelio derlingumo potencialo, puikaus žiemkentiškumo, aukščiausios grūdų kokybės spelta kviečių veislė, ypač tinkanti ekologiniams ūkiams
Atsparumas ligoms (1-9 balo)
Miltligė |
7,0 balai |
Didelis |
Geltonosios rūdys |
6,0 balai |
Vidutiniškai didelis |
Lapų rūdys |
5,0 balai |
Vidutinis |
Stiebų rūdys |
3,0-4,0 balai |
Vidutinis |
Atsparumas ligoms (1-9 balo)
Miltligė |
8,0 balai |
Labai didelis |
Geltonosios rūdys |
8,0 balai |
Labai didelis |
Rudosios rūdys |
7,0 balai |
Didelis |
Esant kitokioms augimo sąlygoms, nei buvo šių tyrimų metu, veislės parametrai gali skirtis nuo čia nurodytų
Spelta kuliama ir sėjama neišlukštenta, su žvynais!
Viename žiedažvynyje yra po du grūdus
Žiedažvyniai apsaugo grūdą nuo ligų ir kenkėjų
Ilgo augimo / ilgos vegetacijos rudenį zonose nerekomenduojama ankstyva sėja, nes spelta šiomis sąlygomis leidžia daug atžalų, o tai susilpnina stiebą bei atsparumą grybinėms ligoms
Rekomenduojama auginti įvairaus tipo dirvožemiuose, įskaitant intensyvaus ūkininkavimo ar derlingus laukus
Savybės |
Spelta veislės |
||
MV Martongold |
Franckenkorn |
Oberkulmer Rotkorn |
|
Subrendimo laikas |
vidutinis |
vidutinis |
vidutinis |
Vystymasis ankstyvame tarpsnyje |
greitas |
greitas |
greitas |
Agronominės savybės |
|||
Sėjos laikas |
VIII.20 –X.5 |
VIII.20 –X.5 |
VIII.20 –X.5 |
Augalų skaičius/m2 |
250 |
250 |
250 |
1000 grūdų masė, g |
81-103 |
79-95 |
80-105 |
Sužėlimas |
puikus |
geras |
puikus |
Augalų aukštis, cm |
115-125 |
120-130 |
140-150 |
Atsparumas ligoms (9–puikus, 1–labai mažas) |
|||
Miltligė (Blumeria graminis) |
8 |
6 |
7 |
Geltonosios rūdys (Puccinia triticina) |
8 |
7 |
7 |
Fiziniai kokybės rodikliai |
|||
Žaliųjų proteinų kiekis, % |
15,6-16,7 |
11,30-18,0 |
15,0-21,0 |
Šlapiojo glitimo kiekis, % |
43,8-47,8 |
29-45 |
35-50 |
Kritimų skaičius (Hagberg) |
340-400 |
290-360 |
350-450 |
*Centre for Agricultural Research, Hungarian Academy of Sciences, Martonvásár, Hungary
Savybės |
Spelta veislės |
||
MV Martongold |
Franckenkorn |
Oberkulmer Rotkorn |
|
Baltymų kiekis, % |
16,7 |
15,0 |
17,7 |
Glitimo kiekis, % |
47,8 |
37,1 |
50,2 |
Kietumo indeksas |
30 |
6 |
18 |
Alveografija W |
156 |
178 |
107 |
Farinografinė kokybė |
58 |
60 |
48 |
Farinografinė grupė |
B1 |
B1 |
B2 |
Farinografinis ST minutėmis |
4,0 |
3,8 |
2,6 |
Mūsų svetainė naudoja slapukus (angl. cookies). Šie slapukai naudojami statistikos ir rinkodaros tikslais.
Jei Jūs sutinkate, kad šiems tikslams būtų naudojami slapukai, spauskite „Sutinku“ ir toliau naudokitės svetaine.
Kad veiktų užklausos forma, naudojame sistemą „Google ReCaptcha“, kuri padeda atskirti jus nuo interneto robotų, kurie siunčia brukalus (angl. spam) ir panašaus tipo informaciją.
Taigi, kad šios užklausos forma užtikrintai veiktų, jūs turite pažymėti „Sutinku su našumo slapukais“.
Jūs galite pasirinkti, kuriuos slapukus leidžiate naudoti.
Plačiau apie slapukų ir privatumo politiką.
Funkciniai slapukai (būtini)Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, ir negali būti išjungti. Šie slapukai nesaugo jokių duomenų, pagal kuriuos būtų galima jus asmeniškai atpažinti, ir yra ištrinami išėjus iš svetainės. |
|
Našumo slapukaiŠie slapukai leidžia apskaičiuoti, kaip dažnai lankomasi svetainėje, ir nustatyti duomenų srauto šaltinius – tik turėdami tokią informaciją galėsime patobulinti svetainės veikimą. Jie padeda mums atskirti, kurie puslapiai yra populiariausi, ir matyti, kaip vartotojai naudojasi svetaine. Tam mes naudojamės „Google Analytics“ statistikos sistema. Surinktos informacijos neplatiname. Surinkta informacija yra visiškai anonimiška ir tiesiogiai jūsų neidentifikuoja. |
|
Reklaminiai slapukaiŠie slapukai yra naudojami trečiųjų šalių, kad būtų galima pateikti reklamą, atitinkančią jūsų poreikius. Mes naudojame slapukus, kurie padeda rinkti informaciją apie jūsų veiksmus internete ir leidžia sužinoti, kuo jūs domitės, taigi galime pateikti tik Jus dominančią reklamą. Jeigu nesutinkate, kad jums rodytume reklamą, palikite šį langelį nepažymėtą. |